כרובית מטוגנת – איך מכינים
הרבה פעמים, כשאנחנו מבקשים להכין ארוחת צהריים או ארוחת ערב, אזי שלצד המנות העיקריות, אנחנו רוצים להכין עוד שורה ארוכה של מנות אותן נוכל להגיש לאורחים או לאכול בעצמנו שלא יהיה לנו משעמם.
לעיתים אנחנו בוחרים להכין מנות קטנות, אשר נוכל ליהנות מהן, בין אם אנחנו יושבים מול הטלוויזיה וצופים בסדרה ובין אם אנחנו מארחים חברים לאירוח קל של משקאות ואוכל. אחת הדוגמאות הטובות לכך היא כרובית מטוגנת.
על פניו יהיו שיחשבו שמדובר במאכל משעמם, אך זה לא נכון, מאחר ויש בו שילוב של הכל. מצד אחד, ירק, מצד שני טיגון, מצד שלישי, אנחנו יכולים להניח בצד שורה של מטבלים אשר יכולים להוסיף טעם שונה ומיוחד. בכל מקרה, אנחנו יכולים ליהנות כאן ממנה מאוד טעימה שיכולה להתאים לשלל ארוחות, בין אם אנחנו היחידים שייהנו ממנה ובין אם אנחנו מארחים חברים או משתפים בני משפחה אחרים.
איך מכינים כרובית מטוגנת?
כל מה שצריך בשביל מנה כזו, הוא ראש כרובית, ביצים, פירורי לחם זהב, קמח ומעט תבלון של מלח, פלפל שחור, כורכום ושומשום. אחרי שאנחנו מפרקים את הכרובית, מרתיחים אותה עם מעט מים ומלח, לאחר מכן אנחנו מסננים ומצננים היטב.
אז אנחנו מניחים בקערה אחת קמח, בקערה שנייה ביצים עם מלח, פלפל ומעט מים, קערה שלישית פירורי לחם, אנחנו טובלים את הכרובית בכל אחת מהקערות ואז אנחנו מחממים שמן ומטגנים. תוך זמן קצר, תהיה לנו כרובית מטוגנת.
כאמור, אנחנו יכולים להוסיף שורה של מטבלים, בין אם מדובר במטבלים קנויים ובין אם מדובר במטבלים שאנחנו בעצמנו הכנו. אפשר כמובן גם לתבלן יותר את הכרובית מבפנים או מבחוץ, על פי מידת הטעם שלנו.
גלו מתכון של סלט פסטה יאמי!